Estetica

Masajul anticelulitic

Masaj anticelulitic - 3

Celulita consta intr-o infiltratie cu grasime si apa a straturilor superficiale si profunde ale pielii. Desi cel mai frecvent celulita se asociaza cu obezitatea, la persoanele care depun efort fizic redus apare chiar daca nu sunt obeze. Ea se localizeaza in diferite regiuni ale corpului: ceafa, solduri si abdomen, regiunea lombara, coapse (in special in partea superioara si externa), partea de sus a bratelor, glezne, genunchi. Masajul anticelulita este una din cele mai bune solutii de a scapa de “coaja de portocala”.

Acest tip de masaj se efectueaza local, in zonele afectate de celulita. Masajul pentru eliminarea celulitei se face de obicei pe solduri, picioare, fese, abdomen. Se folosesc creme reductoare sau uleiuri specifice, pentru a spori efectul de eliminare a celulitei.

Influentele masajului anticelulitic asupra organismului se explica in buna masura prin actiunea directa asupra straturilor superficiale ale corpului. Cu ajutorul acestui masaj se stimuleaza supletea si elasticitatea pielii si a tesuturilor subcutanate si se activeaza circulatia sangelui. Astfel, masajul anticelulitic nu este un masaj de relaxare deoarece se actioneaza insistent, uneori chiar dureros, asupra zonelor afectate de celulita

Efectele masajului anticelulitic pot fi imbunatatirea digestiei, disparitia constipatiei si balonarii, reglarea armonioasa a greutatii, eliminarea mai facila a grasimilor, intarirea musculaturii, cresterea vitalitatii in ansamblu.

Efectuarea unui set de 10 – 12 sedinte de masaj anticelulitic va aduce pierderea a 4-5 cm in circumferinta soldurilor, coapselor, abdomenului precum si pierderea aspectului “coajei de portocala” in proportie de 30%, pe langa beneficiile sus-mentionate. Dupa un masaj de eliminare a celulitei, cremele profesionale aplicate nu trebuie indepartate prin spalare, evitandu-se baia sau dusul timp de 6 ore. Astfel se asigura o absorbtie completa a acestor produse si, evident, efecte mai spectaculoase.