Estetica

Reflexoterapia – Masajul care face minuni

Masaj reflexoterapie - 1

Reflexoterapia se bazeaza pe conceptul conform caruia zonele reflexogene sunt in relatie cu anumite organe interne, glande sau sisteme din organism prin canale de energie. Principiul pe care se bazeaza reflexoterapia este simplu: fiecarui organ ii corespunde un punct reflex pe corp. Cand unul dintre organe este afectat de o boala, punctul sau reflex semnaleaza problema – in zona respectiva se depun toxine care pot fi inlaturate prin masaj. Circulatia sangelui va redeveni normala, iar organul afectat va fi din nou sanatos.

 

Dintre efectele masajului reflexogen fac parte: eliminarea toxinelor si a apei in exces din organism, ameliorarea cirsulatiei sanguine si limfatice, calmarea durerilor musculare, restabilirea relaxarii intregului corp dupa efort si normalizarea functiilor organismului.

Printre afectiunile tratate de reflexoterapie, enumeram: stresul, insomnia, depresia, reumatismul, artrita, sciatica, nisipul sau pietrele la rinichi, impotenta, frigiditatea, bolile gastrite, ulcerul, hemoroizii, balonarile, hipo si hipertensiunea, astmul, bronsita, rinita, sinuzita, litiaza biliara, problemele tiroidiene, reglarea menstruatiei, tulburari ale menopauzei, osteoporoza, obezitatea, diabetul.

Masajul reflexogen este contraindicat femeilor insarcinate, persoanelor cu hemoragii, celor care au rani la talpa piciorului sau au varice deschise. Specialistii recomanda ca, pe toata durata reflexoterapiei, sa fie evitate cafeaua, tutunul si alcoolul. Terapia da rezulate mai rapide daca va fi insotita de un regim alimentar sanatos.