Estetica

Endermologie cu LPG – Tehnologie revolutionara si inovativa

Masaj endermologic LPG - 1

Endermologia reprezinta o tehnologie inovativa, noninvaziva, de remodelare corporala. Eficienta endermologiei a fost dovedita in peste 80 de studii clinice, prin care s-a aratat posibilitatea acestei terapii de a spori circulatia sangelui si a limfei, de a creste numarul fibroblastelor si de a promova productia de colagen. Endermologia este aprobata de FDA (American Food and Drug Administration) si TGA (Australian Therapeutic Goods Administration), ca fiind cea mai eficienta terapie pentru tratarea celulitei si pentru reconturarea corpului.

Principiul de functionare al masajului endermologic

Principiul de functionare al echipamentelor pentru endermologie este cel al masajului sub presiune – vacuum – aparatul executand miscari de “du-te-vino” pe suprafata corpului, in timp ce aspira o portiune de piele intre doua role motorizate. In plus, echipamentul combina aspirarea aplicata prin sistemul extern pe baza de role cu radiofrecventa si lumina infrarosie, verde si albastra.

Pe langa remodelarea corporala si eliminarea celulitei, endermologia este benefica si pentru sanatatea organismului, prin: ameliorarea spasmelor si durerilor musculare, accelerarea circulatiei sanguine si limfatice, detoxifierea organismului, tonifierea pielii si activarea metabolismului.

Cum se desfasoara sedintele de masaj endermologic?

O sedinta de endermologie dureaza intre 35 si 45 de minute, pentru rezultate excelente fiind necesare cel putin 10 de sedinte, maxim trei pe saptamana. Pentru efectuarea masajului endermologic, corpul este cuprins intr-un costum subtire si mulat, ca un ciorap. Datorita costumului special nu exista riscul de a se sparge vasele capilare si nici de a se produce vanatai. Masajul acopera tot corpul, insistandu-se doar pe zonele cu probleme. Pentru rezultate optime, endermologia trebuie completata cu regim de viata sanatos.

Endermologia ca tratament pentru eliminarea celulitei se realizeaza prin desprinderea nodulilor de celulita din tesutul adipos si ameliorarea aspectului de coaja de portocala al pielii. Totodata se activeaza circulatia fluidelor, sange si limfa, in organism, proces benefic in eliminarea celulitei. Un minim de sedinte necesare pentru ameliorarea celulitei este 10 sedinte, cel putin cate una pe saptamana.

Cat este de benefic masajul endermologic?

Endermologia este benefica dupa interventia de liposuctie, deoarece faciliteaza recuperarea postoperatorie si realizeaza o uniformizare a conturului corpului. La fel ca in cazul cicatricilor, masajul endermologic reface structura pielii, netezind-o. Dupa liposuctie organismul va incerca sa compenseze prin acumularea apei in tesuturi astfel ca, prin endermologie se poate facilita drenarea lichidelor acumulate. Masajul endermologic este benefic si dupa o interventie de augmentare a sanilor cu implanturi, pentru prevenirea sau tratarea contracturii capsulare.

Endermologia in medicina generala este o componenta integranta a programelor de detoxifiere a organismului, in ameliorarea fibromialgiei si in afectiuni precum drenaj limfatic lent si circulatie sanguina deficitara. Totodata endermologia se utilizeaza inca in remodelarea aspectului cicatricilor in faza activa. Un posibil al tratamentului endermologic poate consta in aparitia echimozelor, care dispar in scurt timp. Alte efecte secundare sunt stari de ameteala sau greata si dureri de cap, la persoanele deshidratate sau cu tensiune arteriala scazuta. Exista si un mic procent de 1% persoane care nu raspund la tratament.