Estetica

Electrostimularea – o sala de fitness intr-un singur aparat

Remodelare corporala - sedinta electrostimulare - 1

Sedentarismul este o problema acuta a secolului XXI. Dieta si munca la birou contribuie serios la atrofierea sistemului muscular si osos. Tehnologia incearca sa gaseasca o solutie pentru aceasta problema, in asa fel incat sa pastram cat mai mult din timpul nostru pretios si sa nu ajungem in situatia de a depune efort maxim. Asa a inventat electrostimularea, metoda care inlocuieste cu succes orele de gimnastica intensa. Electrostimularea este o procedura de relaxare pe care o poate efectua oricine.

Ce este electrostimularea?

Electrostimularea este o procedura care se realizeaza in saloanele de infrumusetare. Potrivit expertilor, cu ajutorul aparatului de electrostimulare, in 30 de minute, musculatura lucreaza echivalentul a sase-sapte ore de fitness. Suna ideal, mai ales intr-o lume in care sedentarismul a devenit o mare problema.

Dupa cateva sedinte de electrostimulare corpul devine tonifiat, si, treptat, grasimile se elimina.

Ce face mai exact un aparat de elctrostimulare?

Terapia prin electrostimulare presupune furnizarea de impulsuri electrice, care produc niste vibratii asupra musculaturii. Frecventa si intensitatea acestor impulsuri sunt reglabile si se ajusteaza in functie de cat suporta organismul. Astfel, veti arde tot atatea calorii, ca si cum ati transpira in sala de gimnastica.

Atunci cand facem miscare, musculatura noastra are nevoie de multa energie. Daca aceasta nu este furnizata de o alimentatie bogata in grasimi si calorii, muschii vor incepe sa-si ia energia din grasime. In acest fel, organismul se tonifiaza si se contureaza in mod armonios.

Electrostimularea provoaca durere?

Nu. Atunci cand impulsurile electrice va ating, se instaleaza o stare de ralaxare, asemenea unui masaj.

Cat dureaza terapia prin electrostimulare?

Electrostimularea este poate singurul procedeu de remodelare corporala care se poate efectua oricand, fara intreruperi. Durata maxima a unei sedinte este de 45 de minute si se recomanda in jur de trei sedinte saptamanal. In plus, fiind o metoda de intretinere, si persoanele care nu au probleme cu silueta, pot incerca electrostimulare.

Acest lucru nu inseamna ca nu trebuie sa respectam un stil de viata sanatos si echilibrat. Chiar daca faceti electrostimulare, puteti face si alt tip de miscare. In plus, o dieta variata si doi litri de apa pe zi, sunt esentiale.

Cu toate acestea, retineti ca electrostimularea nu este o metoda prin care scapati de kilogramele in plus. Scaderea se va vedea in centimentri.

Beneficiile electrostimularii

Pe langa faptul ca electristimularea inlocuieste cu succes efortul fizic de care organismul are nevoie pentru a-si mentine tonusul, aceasta are multiple beneficii:

– combinata cu dieta si hidratare, regleaza metabolismul si ajuta la scaderea in kilograme
– stimuleaza producerea de colagen si elastina. Astfel, pielea devine elastica si tonusata
– stimuleaza cresterea masei musculare
– diminueaza starea de stres si contribuie la atenuarea durerilor musculare si articulare