Stiri

Reiki – constientizeaza si vindeca!

REIKI - Elena Zoltareanu - Asociatia Raffael Roreiki - 1

De curand am auzit vorbindu-se despre terapii care pot vindeca boli grave, cu ajutorul energiilor. Ei bine, se pare ca genul acesta de terapii nu au puterea sa elimine boala, dar te pot face sa o constientizezi, grabindu-ti pasii catre calea corecta de vindecare.O astfel de terapie este practica japoneza, numita Reiki. Am stat de vorba cu Elena Zoltareanu, maestru in asociatia Rafael Roreiki. Elena ne-a dezvaluit cum putem grabi vindecarea si cine poate accesa acest tip de terapii.

Ce inseamna Reiki?

Reiki este o terapie, care in traducere inseamna energie universala sau energie divina. Rei, in limba japoneza se refera la tot ceea ce este divin. Ki, tot in limba japoneza inseamna energia universala care vine de la Dumnezeu si pe care o putem canaliza prin noi insine.

Cum ne poate ajuta aceasta terapie?

Sunt multi oameni bolnavi care vin sa se vindece cu ajutorul unor terapii precum Reiki. Inca de la inceput le spun ca Reiki NU vindeca bolile. Reiki insa, te ajuta sa constientizezi de unde vine sursa bolii. Acest lucru este foarte important, pentru ca e posibil sa descoperi noi cai de vindecare. Reiki te ajuta sa scoti la suprafata acele lucruri din sufletul tau, pe care tu nu le constientizai pana acum; lucruri inradacinate foarte adanc. In momentul in care ai constientizat de unde vine boala, bineinteles ca efectele se vor ameliora si, in timp, chiar pot disparea.

In momentul de fata, cancerul este, poate, cel mai mare ucigas in randul oamenilor bolnavi. Cum functioneaza terapia Reiki in aceste cazuri?

Pentru bolile de cancer sunt anumiti maestri care pot actiona. Cancerul intr-adevar este o boala dificila, de aceea nu oricine poate interveni asupra lui. In primul rand, cancerul trebuie privit ca o entitate vie, prin faptul ca celulele canceroase se inmultesc. De aceea e nevoie ca asupra lui, sa se actioneze cu o energie si mai mare.

Am vazut oameni care si-au constientizat cauza bolii si au mers spe alte cai de vindecare, obtinand rezultate foarte bune.

Tin sa precizez ca terapia Reiki merge in completarea terapiilor medicale.

Cine poate practica Reiki?

Oricine, indiferent de sex, religie, culoare, orientare sexuala, statut social.

Cum pot incepe aceasta practica?

Eu recomand intai sa citesti cateva carti ca sa intelegi mai exact ce inseamna Reiki si apoi sa iti cauti un maestru de la care vei primi initierea.

In cate etape se face aceasta initiere?

Noi spunem despre Reiki ca are patru grade. Gradul unu presupune sa iti faci autotratament, adica sa-ti transmiti singur energii, pe zonele afectate. Acest lucru il vei invata in momentul in care vei gasi un maestru bun. De la gradul doi, vei putea trata si alte persoane. Vei primi si cateva simboluri (exemplu: pietre cu efect terapeutic, litere japoneze cu o anumita semnificatie) cu ajutorul carora iti vei potenta energia. De la gradul trei energia va creste si vei primi alte simboluri. Gradul patru sau maiestria, impreuna cu alte simboluri, te ajuta sa dai aceasta initiere si altor persoane.

Ce program trebuie sa urmez daca doresc sa-mi inteleg afectiunile cu ajutorul terapiei Reiki?

Dupa ce faci initierea, timp de 21 de zile, are loc acea criza de vindecare. Practic, energiile pozitive circula prin organism si curata toate energiile negative. In acest timp, e posibil sa simti dureri fizice, deoarece acolo se intampla blocaje energetice.

In prima faza, iti poti furniza singur energia buna prin simplul fapt ca te poti atinge in zona in care simti ca doare.

Nu exista un program anume si, foarte important, nu petrecem timp in meditatie.

Cum sunt percepute astfel de terapii in Romania?

Ne-am propus de ceva timp sa obtinem aprobari pentru ca spitalele sa introduca Reiki ca o terapie in completarea practicilor medicale. Nu e o idee care se poate practica doar in Romania. In SUA, sistemul lor de sanatate deconteaza bani pentru astfel de terapii. Programele lor sunt destinate in special bolnavilor diagnosticati cu boli in faze terminale.