Business Fitness

Fresh Club – sau psihologia frumusetii

Fresh Club - Fitness, Aerobic, Social - 1

La rubrica “Business” va propun discutii cu oameni care au reusit in lumea beauty business. Acum ceva timp, i-am cunoscut pe Sorin si Liana Curca, proprietarii centrului de wellness si intretinere, Fresh Club. In cele ce urmeaza, va prezint povestea unui business gandit de oameni care nu aveau nicio legatura cu acest domeniu. Care e reteta succesului? Ne spun chiar Sorin si Liana.

1. Spuneti-mi ceva despre Fresh Club?

Sorin: Fresh Club este un proiect care a inceput acum aproximativ unpsrezece ani. Nu a fost o idee originala; mai exact a fost preluata de la niste prieteni care aveau o afacere asemanatoare. Initial, a fost gandit ca un club sportiv deoarece fiica noastra cea mica practica dans sportiv. Mai tarziu ne-am dezvoltat pe partea de fitness, aerobic, nutritie si psihologie.

2. Sa inteleg ca niciunul dintre voi nu era de meserie?

Sorin: Nici vorba! A fost o nebunie de moment! De-a lungul anilor am crescut si mai avem inca multe proiecte frumoase de dezvoltat.

3. Liana, stiu ca tu esti psiholog de meserie. Cum se impaca psihologia cu nutritia si miscarea fizica?

Liana: In viata m-am ghidat intotdeauna dupa ideea “ai grija ce-ti doresti ca s-ar putea sa se si intample!”. Intr-adevar, am terminat Facultatea de Psihologie si, inca de atunci imi doream foarte mult sa lucrez cu grupuri de oameni. Tocmai de aceea am mers la multe cursuri de specializare in psihologia de grup. Pur si simplu mi se parea fascinant mecanismul de distribuire a informatiilor pentru mai multi oameni odata.

In momentul in care am deschis Fresh Club, mi-am dat seama ca partea de psihologie si socializarea era cheia catre rezultate incredibile. Si cand spun rezultate, ma refer atat la partea mentala, cat si la cea fizica.

Majoritatea clientilor mei vin la club pentru slabit. In teorie e o moda, in practica e o necesitate, mai ales cand in statisticile la nivel mondial s-a stabilit ca numai 1% dintre oameni reusesc sa-si mentina o greutate normala pe tot timpul vietii. Este un procent devastator!

Programele pe care le-am creat, au fost testate mult timp chiar pe noi. Si daca noi am reusit cu siguranta pot si altii. Dar fara sustinere mentala este extrem de greu.

Sorin: La inceput ni s-a intamplat sa vina clienti foarte motivati sa slabeasca. Dupa nici o luna abandonau totul. Acesta este motivul pentru care am creat programul “Transformare de 5 stele”. Ne-am dat seama ca transformarea trebuie sa fie una totala: mentala, corporala si spirituala.

Liana: Apoi am adaugat consilierea nutritionala, domeniu in care eu insami am vrut sa ma specializez. Misiunea mea este sa ajut oamenii sa invete sa aiba grija de ei.

4. Cum se desfasoara programul “Transformare de cinci stele”?

Liana: Programul tine o luna de zile. Clientii au acces full-time la tot ceea ce inseamna zona de fitness, de la ora 8 la orele 22. In tot acest timp, la sala exista un antrenor personal care poate monitoriza activitatea in asa fel incat aceasta sa se desfasoare corect. Orele de aerobic au loc dimineata si seara si se lucreaza cu fiecare client in parte strict pe problemele lui. In fiecare saptamana tinem un seminar de psihologie si dezbatem teme de nutritie.

5. Care este abordarea ta in ceea ce priveste partea de nutritie?

Liana: Nu propun nimanui un program strict sau anumite alimente. De fiecare data, clientul vine cu o lista de alimente pe care le-a consumat in decursul unei saptamani. Usor-usor, clientul incepe singur sa elimine din ele sau sa reduca din cantitati. Rolul acestor discutii este sa-l faca pe client sa-si dea seama singur ce este bine pentru el.

Bonusul acestui program este o sedinta particulara de terapie. Am considerat-o necesara deoarece fiecare dintre noi avem lucruri intime pe care nu le putem dezvalui la ora de grup.

6. Cum procedezi atunci cand un client nou vine la Fresh Club?

Liana: Tin sa precizez inca de la inceput, ca oricine vine la noi inseamna ca a gasit in interior o motivatie suficient de puternica. Ca sa-ti dau un exemplu, din 90.000 de vizualizari, vin cam 15-20 de clienti. Acestea sunt niste cifre pe care le prezint de fiecare data cand vin clienti noi. Este o modalitate de a le arata cat de puternica a fost vointa lor. Apoi trecem la partea practica: cantarirea cu ajutorul unui dispozitiv care poate masura, masa musculara, masa hidrica, grasimea viscerala. Si asa incepem sa construim programul.

7. De ce ajung oamenii sa se neglijeze fizic si psihic?

Liana: Noi avem doua categorii mari de clienti. Cei tineri care se tem in general de esec si singuratate si cei care ating varsta de 50 de ani si care se tem de… moarte.

Sorin: Acesta este printre cele mai importante studii ale noastre. Ne-au trebuit ani de zile, sa observam si sa analizam diverse tipuri de personalitati.

Liana: Moartea este principalul motiv pentru care oamenii se neglijeaza. Merg pe principiul: “Se poate sa mor maine… ce rost are?”.

Sorin: In programul “Transformare de 5 stele” reusim sa scoatem la iveala ce ne motiveaza si mai ales, de ce ne este frica.

8. Proiecte de viitor?

Sorin: Am inaugurat de curand centrul Brenda Gabriela Studio, care este de fapt business-ul fiicei noastre. Acesta vine in completarea Fresh Club. Am pornit de la ideea ca dupa efort fizic si mental este nevoie si de partea de wellness. Asadar, oferim atat partea de intretinere corporala cat si cea de intretinere faciala. Desigur, acest lucru se intampla cu ajutorul aparatelor profesionale. Pe partea de facial avem: mezoterapie, oxigen hiperbaric si radiofrecventa tripolara. Pe partea de corporal avem vacuum, liposuctie virtuala si radiofrecventa tripolara. Partea de masaj este foarte importanta. Acesta se poate realiza manual sau si cu ajutorul aparatului Roll&Shape, un dispozitiv care functioneaza cu ajutorul betelor de bambus si preseaza anumite parti ale corpului.

Liana: La aceasta intrebare as adauga si visul nostru de aur: sarbatorirea celor 300 de ani de existenta!

9. Ne vedem la petrecerea de 300 de ani?

Liana: 300 plus !

10. In incheiere, aveti si un sfat catre cititorii nostri?

Liana: Sa nu uitati ca fiecare secunda e un nou inceput. Important este ca atunci cand ai depasit varsta de 50 de ani, sa nu traiesti doar ca sa mergi sa-ti cumperi medicamente.


Toate pozele utilizate in prezentul articol fac parte din arhiva personala Fresh Club.