Estetica

Sfatul expertului pentru un ten impecabil!

Klapp Cosmetics - Katja Petzold - Interviu

Vine din Germania si este trainer international Klapp Cosmetics. Katja Petzold a sustinut la Bucuresti un seminar despre tratamentele faciale Klapp Cosmetics, in cadrul caruia a facut si cateva demonstratii live. Am stat si noi de vorba cu Katja si asa am aflat ce se mai poarta prin lume in materie de tratamente faciale, si, mai ales, ce ne recomanda ea in calitate de expert.

Katja, in primul rand vreau sa-ti urez bun-venit in Romania!

Katja Petzold: Multumesc! Sunt foarte bucuroasa ca v-am cunoscut. Am avut doua evenimente aici: unul la Oradea si unul la Bucuresti. Sunt incantata ca a venit atata lume si totul a fost foarte frumos.

Despre tine stim ca esti trainer international Klapp Cosmetics si ai ales sa ramai de 16 ani alaturi de Klapp.

Katja Petzold: Da. Au trecut deja 16 ani. Klapp are foarte multi angajati in Germania. Suntem peste 50 de traineri care mergem peste tot in lume si tinem seminarii, evenimente.

Ce aduce Klapp nou pe piata cosmeticelor?

Katja Petzold: Atunci cand lucrez sau testez produse, pentru mine, cel mai important lucru este efectul final al tratamentului. Am multi clienti in saloane, pe care ii cunosc de ceva ani si toti sunt foarte multumiti de absolut toate tratamentele. Aceasta este cea mai mare satisfactie pentru mine.

Pe langa faptul ca sunt multumita de rezultatele pe care le dau tratamentele, un lucru cu adevarat interesant este si modul in care produsele Klapp vin ambalate. Cutiile sunt create pentru un singur tratament. Este un concept care a avut mare succes, peste tot in lume. Pentru clienta este cel mai frumos si igienic mod de prezentare. Este foarte important ca toate clientele sa stie ca acelea sunt tratamente care se vor folosi doar pe pielea lor. In plus, asa ai garantia ca oriunde mergi in lume si doresti sa-ti faci un tratament facial, toate cosmeticienele vor urma aceiasi pasi.

Desigur, avem si tratamente basic, in cantitati mari. Dar pentru tratamentele complexe, cantitatile sunt masurate si ambalate, in asa fel incat clienta sa primeasca de fiecare data acelasi tratament. Vorbim aici de tratamente din segmentul Luxury. Intr-adevar, acestea sunt mai scumpe, dar efectele lor sunt incontestabile.

Ce-i poti recomanda unei cliente cu un ten normal, care vine pentru prima oara in salon?

Katja Petzold: Gama Hyaluronic este cel mai bun starter, cu conditia ca tenul sa nu prezinte sensibilitate. Nu este un tratament puternic, as zice ca e mai degraba delicat cu tenul. Nu este nici o gama antiaging, dar poate fi folosita fara probleme de catre clientele cu varste cuprinse intre 25 si 35 de ani.

Care este sfatul tau pentru cei care vor sa aduca brand-ul Klapp, in premiera, in salonul lor?

Katja Petzold: Klapp vine cu trei game de baza: Asa, Hyaluronic si Whitening. Sunt tratamente clasice, de inceput, pe care trebuie sa le aiba orice cosmeticiana care lucreaza intr-un salon nou deschis. Apoi, pe masura ce se aduna clientela, poti aduce in salonul tau si alte tratamente din segmentul Specials: peeling-uri, tratamente cu radiofrecventa. Sfatul meu pentru orice cosmeticiana este sa inceapa sa lucreze cu tratamente mai complicate, doar atunci cand isi cunoaste foarte bine clientele.

Stiu ca tu calatoresti mult. Ce se mai poarta prin lume, in materie de tratamente faciale?

Katja Petzold: Intotdeauna am spus ca atunci cand ma voi pensiona, voi scrie o carte despre calatoriile mele si cum am descoperit frumusetea in lume. Este fascinant sa calatoresti si sa vezi cum alte popoare aplica si inteleg diferit conceptul de frumusete. De exemplu, noi avem mare succes in Asia.

De curand, m-am intors din Coreea de Sud. Din studiile noastre, coreenii cheltuiesc cei mai multi bani pe ingrijire si frumusete. Acolo avem mare succes cu gamele de albire si luminozitate. Asiaticii nu au probleme cu ridurile. Sunt fantastici! Niciodata nu poti ghici cati ani are cineva, tocmai din aceasta cauza: tenul lor se rideaza foarte greu. In schimb tenul lor risca sa faca pete si sa se matifieze.

Popoarele latine (spanioli, italieni) pun foarte mult accent pe tratamentele corporale. Eu dau vina pe vreme. Acolo clima este calda, au multe plaje si atunci simt nevoia sa cheltuie mai multi bani pe tratamentele corporale.

De asemenea sunt fascinata de tarile est europene: Romania, Rusia, Serbia. La voi, piata de beauty este intr-o continua crestere. Oamenii cheltuiesc multi bani pe frumusetea lor. Prefera sa economiseasca din alta parte, numai sa-si cumpere produse de calitate si sa beneficieze de cele mai bune tratamente.