Medical Stiri

Ozonul, aliatul nostru impotriva imbatranirii

Ozonoterapie - 1

Ozonul este un gaz cu beneficii multiple pe care medicina le foloseste de sute de ani. In primul razboi mondial, ozonul era un compus de nelipsit in solutiile care tratau plagile soldatilor raniti. Astazi, terapiile anti-age profita din plin de calitatile acestui gaz care face minuni cu pielea noastra. Despre ozonoterapie si beneficiile ei, ne-a povestit mai multe domnul doctor Marcel Covalciuc, reprezentant medical Liamed.

Mai intai, sa intelegem ce este ozonoterapia

Ozonoterapia este o procedura care poate provoca moartea celuleor canceroase si duce o lupta acerba cu procesul de imbatranire interioara si exterioara. Atunci cand au descoperit ozonoterapia, cercetatorii au pornit de la premisa ca orice afectiune apare in urma slabei oxigenari a celulelor. Cam asa se intampla si atunci cand imbatranim. Celulele tegumentului nostru nu se oxigeneaza suficient si, dupa o anumita varsta apar ridurile.

Ozonul insa e un gaz care nu poate fi introdus singur in organism, deoarece sistemul nostru respirator nu are capacitatea de a-l procesa. De aceea, tratamentul propus de medicii esteticieni si dermatologi consta intr-un amestec de oxigen si ozon.

Metodele de introducere a ozonului in organismul nostru sunt multiple. Amestecul de ozon cu oxigen se poate administra injectabil, prin insuflaii rectale, vaginale, prin sauna de ozon. De asemenea, o metoda eficienta este colectarea sangelui venos, introducerea amestecului de ozon cu oxigen in sangele colectat si reintroducerea sangelui in organismul nostru.

Ozonul lupta cu imbatranirea

Ozonul este un remediu exceptional in tratarea oboselii cronice si a stresului. Cu ajutorul ozonului organismul se detoxifiaza iar pielea trece prin procesul de rejuvenare. Tot la nivelul pielii, ozonul creste elasticitatea si capacitatea de hidratare. De aceea este un remediu foarte bun care se asociaza perfect cu alte terapii anticelulitice.

“Din punct de vedere medical, in problema tratarii acneei ne confruntam cu doua probleme: inflamatia si infectia locala. Ozonul are doua mari proprietati: este un excelent antiinflamator si dezinfectant. Asadar, daca acneea nu vrea sa dispara, acum, aceasta poate fi combatuta daca introduceti in schema de tratament si ozonoterapia” , afirma doctorul Marcel Covalciuc, reprezentant Liamed.

Studiile recente arata ca ozonul stimuleaza productia de vitamina D.

Ozonul – element de baza in terapiile anti-aging

Terapiile antiaging cu ozon se fac numai in clinici specializate. In medie, este suficienta o cura de zece-douasprezece sedinte cu o frecventa de o data – doua ori pe saptamana. Cura se poate repeta peste sase luni-un an. O data pe luna se poate face o sedinta de intretinere. Primele rezultate se vor vedea deja de la a treia – a patra sedinta.

“Foarte important de retinut este faptul ca terapiile cu ozon nu au contraindicatii. Singura precautie se impune in administrarea ozonului intravenos, daca suferiti de hipertensiune arteriala. De asemenea, fiind un mare consumator de glucoza, ozonul poate fi contraindicat pentru persoanele cu hipogolicemie, dar si cu hiperglicemie”, afirma doctorul Marcel Covalciuc.

Ozonul combate bacteriile

V-ati intrebat vreodata de ce mucegaiul se formeaza in spatii inchise? Pentru ca acolo nu exista suficient aer. Asa se intampla si in cazul virusilor, bacteriilor, fungilor. Terapiile cu ozon fortifica sistemul imunitar, avand un efect uimitor antiviral si antibacterian. Este un excelent biostimulant, antimicotic si antiinflamator.