Estetica Medical

Corectarea defectelor inestetice ale urechilor

Dr. Petru Ciobanu - Confestetis 2018 - Iasi

Urechea externa este alcatuita din piele si catilaj, si, ne ajuta sa captam sunetele, treansportandu-le catre conductul auditiv. Alaturi de celelalte componente ale fetei, si urechea poate fi corectata chirurgical, in cazul in care prezinta particularitati inestetice. Otoplastia este segmentul chirurgiei estetice care se ocupa de corectarea defectelor urechilor si ne ajuta sa ne recapatam increderea in noi, scapand de complexele defectelor corporale.

Corectarea urechii se poate face din doua motive: aspectul inestetic natural sau accidentele care ne pot lasa cu traume. Cele mai frecvente cazuri sunt prezentate de pacientii care au suferit accidente rutiere, agresiuni animale sau arsuri. Potrivit domnului doctor Petru Ciobanu, medic rezident Sectia Chirurgie Plastica, Iasi, oricine poate sa-si faca o astfel de interventie.

 

“De corectarea auriculara au beneficiat si pacientii neasigurati. Este o procedura destul de complicata, care depinde mult de tipul de traumatism suferit si nu intotdeauna se bucura de succes total. In spitale inca este greu sa facem rost de materiale pentru astfel de operatii”, afirma domnul doctor Ciobanu.

Dupa un accident, operatia poate fi facuta imediat. Durata spitalizarii este in jur de cinci zile, in cazul unei interventii care a decurs normal. Pe termen lung, aceasta procedura nu poate corecta auzul total, dar, efectele nu sunt grave; pacientul poate ramane cu o usoara disfunctie auditiva.

“Corectarea auriculara este o procedura estetica si poate contribui mult la integrarea sociala a pacientului. Orice defect la nivelul fetei atrage usor privirile oamenilor. Reactiile celor din jur pot determina anxietate si complexe. Aceste fenomene se manifesta mai accentuat in cazul copiilor, mai ales cand incep sa mearga la scoala si sa-si petreaca mult timp intr-un colectiv”, subliniaza domnul doctor Petru Ciobanu.