Estetica Medical

Cum iti poti corecta aspectul nasului fara sa apelezi la bisturiu?

Dr. Lucian Popa - Confestetis Iasi - 2018

Nasul este un component al fetei care iese intotdeauna in evidenta. Din pacate, nu toata lumea a fost inzestrata cu forma perfecta a nasului. De aceea, multi dintre noi apelam la metode chirurgicale pentru a ne corecta imperfectiunile. Mai nou, anumite aspecte inestetice ale nasului se pot indrepta prin metode minim invazive si fara durere. Care sunt aceste metode si ce presupun ele, ne explica domnul doctor Lucian Popa, intr-un interviu acordat in cadrul evenimentului Confestetis de la Iasi.

Potrivit domnului doctor Lucian Popa, avem de luat in calcul un lucru foarte important: modificarea unui nas care este prea mare sau mult disproportionat, nu se poate face decat chirurgical.

De bisturiu putem scapa insa, daca avem aspecte neuniforme, deformari sau proeminente mai mari sau mai mici. In acest context, exista varianta injectarii acidului hialuronic, prin care se realizeaza umplerea tesutului si uniformizeaza intregului aspect al nasului. Cu ajutorul acidului hialuronic se pot corecta: curbura nasului, pozitia varfului nasului, ingustarea narilor, ridicarea lobului.

O alta metoda minim invaziva, care nu presupune durere si nici perioada de recuperare, este utilizarea firelor resorbabile si aplicabile pentru nas, care dau un aspect placut al piramidei nazale.

Proportiile fetei pot determina aspectul nasului

“In multe cazuri se intampla ca intreaga fata sa aiba nevoie de volumizare si proportii definite. De exemplu, persoanele foarte slabe, tind sa prezinte un aspect al nasului mai proeminent. Problema nu este forma nasului, ci celelalte aspecte ale fetei. In acest caz, avem nevoie de tehnici adjuvante de volumizare si redare a proportiilor fetei.”, afirma doctorul Lucian Popa.

 

Asadar, stiinta avanseaza si reuseste sa scoata la iveala metode avansate, care ne pot scapa de durere si de perioade lungi de recuperare. Tot ce trebuie sa facem este sa ne informam foarte bine in asa fel incat, impreuna cu medicul sa alegem cea mai buna varianta pentru noi.